Digitale facturatie vanaf 2026 verplicht

De onmisbaarheid van een digitaal facturatie programma

In de razendsnelle wereld van vandaag, waarin bedrijven floreren op snelheid en efficiëntie, is een digitaal facturatie programma niet langer een luxe, maar eerder een noodzaak. Hier zijn enkele redenen waarom ik zelfs voor een kleine onderneming als deNoordpool voor een digitaal facturatieprogramma heb gekozen.

Tijdsbesparing in administratie


Handmatige facturatieprocessen vergen aanzienlijke tijd en inspanning. Met een digitaal facturatieprogramma worden deze processen geautomatiseerd, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook de nauwkeurigheid verbetert.

Eenvoudig betalen voor klanten


Klanten waarderen het gemak waarmee ze kunnen betalen. Digitaal factureren maakt het mogelijk om verschillende betaalmethoden te integreren. Ik krijg enorm positieve feedback over iets eenvoudig als een QR code op mijn facturen. Ook een koppeling met Mollie, een online betaalterminal, behoort tot de mogelijkheden in onFact.

Inzicht in cijfers voor zakelijke groei


Door inzicht te hebben in je cijfers, kun je strategieën ontwikkelen om je bedrijf te laten groeien en financiële doelen te bereiken.

Automatische opvolging van onbetaalde facturen


Het opvolgen van onbetaalde facturen is een taak die vaak wordt verwaarloosd maar cruciaal is voor een gezonde cashflow. Met Onfact kun je herinneringen en betalingsherinneringen automatiseren, zodat geen enkele factuur vergeten wordt. Dit minimaliseert het risico op verloren inkomsten als gevolg van onbetaalde facturen.

Eenvoudig beheer van terugkerende betalingen


Voor bedrijven met terugkerende betalingen, zoals abonnementen, lidmaatschappen of onderhoudscontracten, is het beheren van deze betalingen vaak complex en tijdrovend. Onfact maakt het mogelijk om deze terugkerende betalingen te automatiseren.

Vanaf 2026 verplicht e-facturatie tussen ondernemingen

E-facturatie is reeds de norm bij het factureren aan de overheid, maar zal vanaf januari 2026 ook de norm worden bij facturatie tussen belastingsplichtige ondernemingen (B2B). Vandaag al kan je via onFact facturen verzenden en zelf ontvangen via het PEPPOL-netwerk. Je GRATIS aansluiting tot het PEPPOL-netwerk kan je ook met één klik binnen onFact regelen.

Verhoogde kostenaftrek van 120% voor e-facturatiesoftware

Als extra stimulans voor ondernemingen om een digitaal facturatie programma te gaan gebruiken, wordt de kost hiervoor tijdelijk 120% aftrekbaar. Vanaf aanslagjaar 2025 (bij belastbare periode vanaf 01/01/2024) tot aanslagjaar 2029. 

Na meerdere digitale factureringsprogramma’s uit te proberen kies ik bewust voor onFact omwille van de combinatie van kostprijs en functionaliteit. Voor een beperkt bedrag per maand heb je toegang tot alle bovenstaande functionaliteit en nog veel meer. Zo zijn er tal van extra koppelingen en apps binnen onFact te gebruiken die er veel meer dan een digitaal facturatieprogramma van maken. onFact 14 dagen gratis uitproberen kan via deze link en daar doe je ook mij nog een plezier mee.

Categories: Productiviteit
X