Tweestapsverificatie

Om de veiligheid van je website te garanderen is tweestapsverificatie onlangs geactiveerd voor alle beheerder accounts van je website. En met een goede reden. De populariteit van een platform als wordpress vraagt een extra laag beveiliging.

Email

De standaardmethode is een verificatiecode die je na het invoeren van je gewone log in ontvangt op het emailadres dat bij je gebruiker hoort.

Authenticatie app op je smartphone

Met deze methode die je zelf kan activeren wordt het mogelijk om in te loggen met een code die je verkrijgt via een app op je smartphone. Misschien gebruik je al één van die apps om ergens anders in te loggen en kan je eenvoudig de log in van je wordpress website toevoegen aan deze app.

De meest populaire apps worden ondersteunt AuthyGoogle AuthenticatorFreeOTP Authenticator of Toopher.

Authenticatie via een browser extensie

Voor mij persoonlijk is naast de app op je smartphone de Authenticator extensie voor Google Chrome de manier om snel en vaak codes op te halen in het zelfde venster dan waarin in aan het werken ben.

In het beste geval gebruik je authenticator apps met een backup functie voor het geval dat je onvoorbereid een nieuw toestel moet gebruiken.

Je eigen methode kiezen

Hoewel email de standaardmethode is kan je nadat je ingelogd bent op de website zelf kiezen om dit te wijzigen naar authenticatie via een app. Of beide en een primaire methode kiezen.

  • Log in op je website
  • Ga naar het gebruikersmenu
  • Kies de gebruiker waarvoor je de methode wil aanpassen
  • In het profiel vindt je per gebruiker een sectie om tweestapsverificatie in te stellen.
  • Activeer of deactiveer de gewenste methode
  • Kies welke methode primair is

In het geval je kiest via authenticatie via een app maak je die keuze primair en zou ik aanraden email te laten aanstaan zodat je daarop kan terugvallen indien nodig.

Categories: Beveiliging
X